Actualitate

Tramvaie noi, doar prin fonduri europene

Primăria Cluj-Napoca nu va mai cumpăra în viitorul apropiat niciun tramvai nou în completarea celor patru care circulă în prezent. Nu se ştie cu precizie când clujenii vor mai vedea pe şine alte tramvaie moderne.

Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, că cele patru tramvaie mov care circulă în momentul de faţă împreună cu cele vechi fac faţă nevoilor actuale de transport. Potrivit conducerii Primăriei Cluj-Napoca, vor mai fi cumpărate tramvaie noi, dar numai pe fonduri europene. Nu se ştie însă când anume vor fi achiziţionate alte tramvaie. “Tramvaie nu avem în acest moment în plan pentru achiziţionare, dar intenţionăm să cumpărăm pe fonduri europene. Acordul cadru pe care l-am avut s-a închis, am cumpărat patru tramvaie noi ultramoderne care astăzi fac faţă la ceea ce avem. În măsura în care vom extinde transportul metropolitan sau modernizăm flota pe fonduri europene, avem în vedere în vedere şi achiziţionarea altor tramvaie noi, dar nu în acest moment”, a afirmat Boc.

Primăria Cluj-Napoca a achiziţionat de la firma poloneză PESA patru tramvaie moderne, deşi iniţial a fost anunţată cumpărarea a 12 tramvaie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter