Actualitate

Promisiunile lui Boc pentru 2014: troleibuze şi tramvaie spre Floreşti şi Apahida

Primarul Emil Boc a anunţat, miercuri, că anul viitor vor fi realizate trei proiecte de infrastructură pe fonduri europene. Unul dintre acestea face referire la introducerea de linii de troleibuz şi tramvai spre Floreşti şi Apahida.

Conducerea Primăriei Cluj-Napoca are în plan ca anul viitor să cumpere autobuze noi pentru completarea parcului auto RATUC. “Numărul exact al autobuzelor îl vom preciza la aprobarea bugetului pe 2014, alături de autobuzele electrice pe care le vom achiziţiona în cadrul programului elveţian. Cu alte cuvinte, modernizarea transportului în comun este o prioritate a bugetului anului viitor în sensul continuării programului de investiţii în infrastructură. Să sperăm că şi zona metropolitană va putea să fie operabilă începând cu 2014 chiar dacă greutăţile facerii sunt mai mari sau mai mici. Noi suntem pregătiţi ca şi acolo să intervenim în momentul în care Consiliul Judeţean ne va permite acest lucru”, a explicat Emil Boc.

Potrivit primarului, anul viitor, pe fonduri europene vor fi derulate cel puţin trei proiecte majore de infrastructură. “Primul dintre acestea se referă la extinderea transportului în comun spre comunele din zona metropolitană, în special Apahida şi Floreşti, inclusiv la nivel de troleibuz, poate şi tramvai în măsura în care se va decongestiona traficul spre Floreşti cu o centură alternativă şi atunci ne vom putea gândi la prelungirea tramvaiului şi troleibuzului. Al doilea proiect se referă la achiziţionarea de autobuze, troleibuze, tramvaie pe fonduri europene şi al treilea proiect, extinderea sistemului de ticketing în zona metropolitană după modelul de la Cluj care va fi implementat începând cu toamna anului viitor”, a spus Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter