Actualitate

Fiul lui Toni Greblă făcea afaceri cu un irakian care aducea în România persoane cu legături în Al-Qaeda

Numirea lui Toni Greblă ca judecător la Curtea Constituţională scoate la iveală activităţile fiului său, Silviu Mihai Greblă.

Mohamad Al Dulaimi Mohamad Al Dulaimi


Numirea lui Toni Greblă ca judecător la Curtea Constituţională scoate la iveală activităţile fiului său, Silviu Mihai Greblă.
Băiatul fostului senator de Gorj a avut afaceri cu un irakian condamnat pentru că ar fi adus în România persoane care aveau legătură cu Al-Qaeda, potrivit digi24.ro.

Fiul politicianului Greblă a deţinut până în anul 2008 o cafenea în Bucureşti, iar când afacerea nu a mai mers, i-a vândut-o unuia dintre clienţii săi, irakianul Mohamad Al Dulaimi.


 Acesta a fost declarat indezirabil pe teritoriul României şi expulzat din ţară la jumătatea anului 2006, pe motiv că a introdus ilegal în România mai mulţi cetăţeni irakieni cercetaţi sau urmăriţi penal pentru săvârşirea de acte de terorism în numele organizaţiei Al-Qaeda, după cum se menţionează într-un document oficial al Serviciului Român de Informaţii.

Mohamad Al Dulaimi nu a părăsit însă România, ci şi-a continuat activităţile pe teritoriul ţării sub altă identitate. Contactat pentru a-şi spune părearea în legătură cu afacerile fiului său, Toni Greblă a declarat că băiatul lui a renunţat la afacere pentru că nu mai era rentabilă şi că nu a ştiut despre acţiunile ilegale ale cumpărătorului.


Ieri, senatorul PSD Toni Grebă a depus jurământul de învestitură în funcția de judecător la Curtea Constituțională. Președintele Traian Băsescu a declarat că are convingerea că prezența acestuia la CCR este un câștig pentru instituție.

Greblă o înlocuiește pe Iulia Motoc, care îşi începe mandatul de judecător la CEDO.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter