monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Rareş Bogdan s-a prezentat la Comisiile de cultură reunite, pentru a fi audiat

Rareş Bogdan s-a prezentat astăzi la Comisiile de cultură reunite, pentru a fi audiat

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că formaţiunea sa îl propune pe Rareş Bogdan pentru preluarea conducerii interimare a Televiziunii publice, el arătând că Birourile celor două Camere au convocat plenul reunit pentru a supune votului această propunere pentru ora 14.30.

"La Birourile Permanente am cerut Comisiilor de Cultură din cele două Camere să se reunească în şedinţă. Am convocat şedinţa Camerelor reunite pentru orele 14.30 pentru a discuta conducerea interimară a TVR", a spus Antonescu, după şedinţa Birourilor Permanente.

El a spus că propunerea PNL pentru conducerea TVR este Rareş Bogdan.


Rareş Bogdan s-a prezentat, marţi la prânz, la Comisiile de cultură reunite, pentru a fi audiat.

Surse parlamentare au declarat pentru Mediafax că reprezentanţii PSD iau în calcul să se abţină la votul de marţi din plenul celor două Camere ale Parlamentului în cazul validării în funcţia de preşedinte director general interimar al TVR a lui Rareş Bogdan, propus de PNL.


Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că are reţineri faţă de propunerea ca Rareş Bogdan să preia funcţia de preşedinte director general al TVR, el arătând că preocuparea sa este ca TVR să devină un serviciu dorit de români, dar care să cheltuie mai puţin în această perioadă dificilă.

"Propunerea pentru preşedintele director general va aparţine PNL. Nu ştiu să existe o propunere oficială în acest moment, dar există o propunere neoficială, înţeleg, confirmată chiar de domnul Antonescu", spunea Ponta, într-o emisiune a postului Antena 3.


Întrebat dacă este vorba de Rareş Bogdan, Ponta a răspuns afirmativ. Chestionat dacă susţine şi el această propunere, Ponta a precizat: "Dacă colegii liberali o vor face, o să să discutăm atunci". Întrebat dacă are reţineri, Ponta a răspuns: "Evident că am reţineri. Dar nu cred că e corect să vorbim despre un alt jurnalist".