Actualitate

FOTO - După tramvai potopul! Pe strada Oaşului crapă casele, iar şoferii îşi fac praf maşinile

Pietonii îşi “rup” picioarele pe trotuare, şoferii îşi distrug maşinile în gropile de pe carosabil, iar proprietarii caselor de pe Oaşului acuză că li se crapă casele din cauza stării proaste a asfaltului şi a traficului greu.

Pietonii şi şoferii care circulă pe strada Oaşului, pe traseul liniei de tramvai sunt exasperaţi de gropile şi starea proastă a asfaltului. După modernizarea liniei de tramvai, trama stradală a rămas nereparată astfel că şoferii îşi distrug maşinile, iar pietonii îşi rup picioarele. Trotuarele sunt pline de gropi pe multe porţiuni, iar partea carosabilă este “decorată“ şi cu gropi şi cu petice de asfalt turnate ca soluţie provizorie. “Ne rupem picioarele pe aici. Nici nu mai ştii pe unde să te fereşti când vezi cum arată trotuarele astea. Acuma tot mai arată cât de cât, dar să vedeţi când o să ningă ce mizerie şi noroi până în gât se face aici”, spune Mariana, o femeie care circulă zilnic pe trotuarele pline de gropi.

Nici şoferii nu au o soartă mai bună. Cei mai mulţi circulă pe porţiunea liniei de tramvai, cu asfalt nou şi puţini sunt cei care se încumetă să intre cu maşinile pe segmentele nereparate.


Oamenii ameninţă că vor da în judecată Primăria

Pe lângă faptul că strada se află într-o stare proastă, clujenii care locuiesc în zona respectivă consideră că din cauza traficului greu şi a stării proaste a carosabilului li s-au crăpat casele. “La legătura dintre podul peste Nadăş şi linia de tramvai reabilitată s-au format nişte gropi imense prin lăsarea asfaltului.Vă rog să mă credeţi, mi-a crăpat casa. Fac acest apel în scris la dumneavostră, dar dacă nu se iau măsuri mă văd nevoită să dau în judecată primăria, altfel rămân fără casă. Pe porţiunea din faţa casei nu s-a turnat la reabilitarea liniei nici un gram de beton, s-a umplut cu balastru s-a tasat şi acum se văd efectele. Este mai rău decât înainte de lucru la linia de tramvai”, scrie Gyorgy Iosif Attila pe un site pentru sesizări şi reclamaţii la adresa primarului.

Petru M., un alt clujean care locuieşte pe strada Oaşului spune că este exasperat de traficul greu care nu conteneşte niciodată şi cere Primăriei să ia măsuri cât mai repede pentru repararea străzii.


Strada intră în reparaţii la primăvară

Lucrările de modernizare a tramei stradale pe traseul liniei de tramvai de pe strada Oaşului vor începe în primăvara anului 2014. “Trama stradală intră în reparaţii totale la primăvară. Până atunci, nu se pot face decât mici lucrări de menţinere şi intervenţii. Fiind iarnă nu se pot realiza lucrări ample de reparaţii”, declară Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăiei Cluj-Napoca.

Modernizarea străzii se va face cu fonduri europene în cadrul unui amplu program de reparare a 15 străzi din oraş, în special cele de pe traseul liniei de tramvai. Valoarea totală a proiectului este de 20 milioane euro şi are o durată de implementare de 31 luni. Iniţial, primarul Emil Boc a anunţat că repararea străzilor de pe traseul liniei de tramvai vor începe în 2013, dar termenul a fost devansat pentru primăvara lui 2014.    

abonare newsletter