Actualitate

Peste 2.300 de spectatori la trilogia Verdi-Schiller

Opera Maghiară din Cluj a găzduit trilogia Verdi-Schiller în perioada 6-8 decembrie. Succesul de la Budapesta s-a repetat și la Cluj-Napoca, premierele fiind urmărite de peste 2300 de persone, adică de trei săli pline, din toate categoriile de vârstă.

Scena din Giovanna d’Arco Scena din Giovanna d’Arco

„Ne bucurăm pentru acest succes, deoarece a fost un proiect ambițios ce a necesitat o muncă asiduă din partea personalului Operei și artiștilor invitați. Interesul major al publicului și aplauzele acestuia au dovedit nu doar valoarea Operei Maghiare Cluj, ci și respect pentru operă ca gen și Giuseppe Verdi ca și compozitor mereu actual”, a declarat directorul instituției Szép Gyula.

Spectatorii au fost fascinați de reprezentațiile artiștilor. Unele arii au fost acompaniate de aplauze, iar la final publicul și-a exprimat mulțumirea pentru spectacol prin nenumărate ovații.


Cele trei opera compuse de Verdi pe dramele lui Schiller, Giovanna d’Arco, Hoții și Luisa Miller au fost puse în scenă în regia lui Zalán Zakariás, Pál Göttinger și Artur Szőcs. Directorul artistic și dirijorul trilogiei a fost György Selmeczi. Pe scenă au colaborat soliști cunoscuți din țară și străinătate precum Cristian Mogoşan , Adorján Pataki, Yolanda Covacinschi , Sándor Balla, Hector Lopez Mendoza, Pál Szilágyi, Orsolya Veress, Árpád Sándor, Viktor Massanyi, Apollonia Egyed, Katalin Károlyi și nu în ultimul rând Klára Kolonits.

În formă de trilogie operele nu vor mai fi prezentate în această stagiune, însă ca producții individuale Giovanna d’Arco și Hoții vor putea fi revăzute în lunile următoare.


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter