monitorulcj.ro Menu
Actualitate

FOTO - VIDEO: Metallica a susținut primul său concert în Antarctica

Trupa metal americană Metallica a susținut pentru prima dată, duminică seara, un concert inedit în Antarctica, în fața a aproximativ 100 de spectatori.

Primul concert al trupei metal americană Metallica în Antarctica

Antarctica a fost, până duminică seară, singurul continent pe care nu cântase celebra trupă thrash americană, conform presei argentiniene, transmite Agerpres.

La începutul acestei veri australe, concertul ce a fost programat la ora 22:30 s-a desfășurat la lumina zilei, în apropierea unui ghețar, în cadrul bazei științifice argentiniene Carlini, sub un dom transparent menit să-i protejeze pe artiști și publicul de vântul glaciar antarctic.


Cu căciuli și cu ochii protejați de ochelari de soare, James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett și Robert Trujillo au cântat pentru oamenii de știință din baza argentiniană și pentru niște invitați aduși în Antarctica de compania organizatoare a evenimentului, Coca-Cola.

Sonorizarea a fost asigurată cu ajutorul unui grup electrogen și a panourilor solare, însă fără amplificatoare și boxe puternice, iar concertul a fost transmis în direct prin streaming.


Conform revistei Rolling Stones acesta este cel de-al doilea concert al unei trupe rock în Antarctica după cel al formației Nunatak, compusă din oameni de știință, susținut în 2007 în cadrul unei acțiuni de concerte susținute simultan pe toate continentele pentru a atrage atenția asupra problemei încălzirii globale.