Actualitate

Boxa de la parter, adusă în boxa acuzaților

Duminică seara, în jurul orei 19.30, locatarii unui bloc din Cluj-Napoca s-au reunit pentru a discuta problema unei boxe amenajate „abuziv” la parter.

Blocul e pe strada Răsăritului, împricinatul este Coldea Florin, iar autoritățile au fost prezente la fața locului prin semnătura autoritar pusă pe o hârtie, aparținând doamnei poliţist Colceriu, de la Poliţia Locală - Secţia Control Urban, absentă fizic de la întâlnire dintr-un motiv pe care nimeni nu l-a mai putut afla.

Conform spuselor domnului Alexandru Ulita, cenzor al imobilului, această boxă s-a construit fără aprobarea scrisă a domnului preşedinte al asociaţiei locatarilor, domnul Arman. Unii locatari nemulţumiţi au reclamat faptul că atât domnul Coldea Florin, cât şi soţia acestuia, puteau „să se conformeze condiţiilor” şi să-şi depoziteze lucrurile într-un loc care să nu blocheze accesul la contorul de gaz sau la cablurile de internet şi de televiziune care traversează boxa respectivă.


„Nu am fost întrebat dacă sunt de acord cu construirea boxei, dar nici nu pot să zic că mă deranjează neaparat. Cred că cel mai mult îi incomodează pe cei de la gaz, care din câte am înţeles, au spart lacătul odată, pentru a putea să-şi facă treaba” a spus Duca Pavel, locuitor al blocului.

Domnul Coldea Florin ar putea scăpa de amenda prevăzută în legea 230 din 06.06.2007, articolele 14, 17, 18, privind drepturile şi obligaţiile proprietariilor, dacă până astăzi, 10 decembrie, va desfiinţa boxa construită ilegal în holul blocului.


Familia Coldea mai dispune de un balcon făcut la parterul blocului, tot fără autorizaţiile legale, susţine acelaşi Alexandru Ulita, care aruncă vina şi pe preşedintelui Arman, cum că l-ar favoriza pe domnul Coldea.

„Mai rău este că domnul președinte îl menajază pe domnul Coldea, cu preţul încălcării legilor şi îi defavorizează pe cei mai mulţi şi săraci, vecinii din celelalte apartamente, riscând să intre în litigiu cu cei de la gaze, telefonie şi televiziune”, completează Alexandru Ulita.


Fluturaşi anonimi pe la uşile oamenilor

Locatarii spun că blocul lor se confruntă fenomen bizar: locatarii primesc „fluturaşi anonimi”, pe care sunt trecute întrebări legate de presupusa  delapidare pe care fostul preşedinte al asociaţiei ar fi făcut-o, în valoare de 15.731,66 de lei. Oamenii vor să li se facă dreptate şi lumină în acest dosar care este deja în curs într-un proces deschis fostului administrator de bloc.

Actualul administrator e sceptic în ceea ce priveşte aceşti fluturaşi anonimi, spunând că nu vede o coincidenţă între mutarea domnului Ulita în bloc şi apariţia acestor bilete anonime. Toţi sunt revoltaţi împotriva lui, susţinând că, de când s-a mutat în apartamentul pe care înainte îl ocupa fratele său, cenzorul nu caută decât scandalul.

Etichete: strada rasaritului
abonare newsletter