monitorulcj.ro Menu
Actualitate

150 de Moşi Crăciun pe biciclete au dus cadouri copiilor cu deficienţe de auz şi vedere

Peste 150 de persoane îmbrăcate în costume de Moş Crăciun au participat, duminică, la un marş pe biciclete pe străzile din Cluj-Napoca şi au dus cadouri pentru elevii Liceului pentru Deficienţi de Vedere şi Liceului pentru Deficienţi de Auz.

foto: freerider.ro

Participanţii la acţiune s-au adunat, duminică, în Piaţa Unirii şi au pregătit aproape 500 de pachete pentru copiii de la liceele speciale pentru deficienţi de auz şi vedere, după care au pornit pe biciclete pe străzile din zona centrală spre cele două unităţi de învăţământ, însoţiţi de agenţi de la Poliţia Rutieră, informează Mediafax.

Kertesz Levente, organizatorul acţiunii din partea asociaţiei “Clujul pedalează”, a declarat că pachetele conţin dulciuri, jucării şi rechizite speciale. “În cadrul acţiunii organizate de ciclo-moşii din Cluj-Napoca am strâns 490 de pachete cu cadouri pentru copiii de la liceele cu deficienţe de auz şi vedere din municipiu, dar şi de la o şcoală specială pentru copii şi deficienţe de auz. Este o acţiune de suflet, prin care dorim să ajutăm copiii care au nevoie de un dram de bucurie în plus, mai ales pe perioada sărbătorilor. În pachete am pus rechizite special pentru aceşti copii, dulciuri, jucării”, a spus Kertesz.
Potrivit acestuia, în 21 decembrie, asociaţia pe care o reprezintă va organiza o acţiune de strângere de fonduri pentru cumpărarea unei imprimante Braille, necesară Liceului pentru copii cu deficienţe de vedere Cluj-Napoca.

Etichete: clujul pedaleaza