Actualitate

Doi din copiii răniţi în accidentul din Belgia au fost cercetaţi penal în cazuri de furt

Copiii care au fost implicaţi într-un accident în Belgia ar proveni dintr-o tabără de romi, iar doi dintre ei au mai fost cercetaţi penal în mai multe cazuri de furt.

Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

"Potrivit informaţiilor furnizate Ambasadei României la Bruxelles de către autorităţile de poliţie belgiene, în accident au fost implicaţi 4 cetăţeni români minori cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani. Aceştia circulau cu un autoturism cu plăcuţe de înmatriculare româneşti falsificate, nu aveau asupra lor documente de identitate, iar în maşină s-au găsit mai multe obiecte furate. Minorii au fost răniţi uşor în urma accidentului şi au primit îngrijiri medicale corespunzătoare", se arată într-un răspuns al Ministerului de Externe, la solicitarea Mediafax.

Poliţia belgiană a iniţiat o anchetă, minorii fiind audiaţi în prezenţa unui avocat şi a unui translator.


Potrivit MAE, doi din cei patru copii au mai fost anterior "cercetaţi penal în multiple cazuri de furt". "Minorii au declarat că ar proveni dintr-o tabără de romi amplasată pe teritoriul Belgiei, dar nu au fost cooperanţi în ceea ce priveşte identificarea familiilor", mai precizează sursa citată.

Patru copii români cu vârste între 12 şi 14 ani au fost răniţi, în cursul nopţii, în provincia belgiană Flandra, după ce maşina condusă de unul dintre ei a părăsit carosabilul în timpul urmăririi de către poliţie, anunţă presa belgiană. Unul dintre copii se afla la volanul maşinii. Poliţia a încercat să oprească vehiculul în timpul unui control de rutină, dar copilul a refuzat să se conformeze semnalului agenţilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter