Actualitate

Protest pentru extinderea traseelor RATUC în Floreşti

Locuitorii din Floreşti vor participa mâine la un protest, în faţa Primăriei din localitate, prin care cer un transport public decent şi la preţuri acceptabile.

Floreştenii vor protesta între orele 15.00 - 17.00. Potrivit organizatorilor, manifestarea de duminică este faţă de actualul transport în comun, asigurat de firma Fany. "Dorim transport public în comun decent, eficient, la preţuri acceptabile, mai mici decât cele practicate în prezent, adaptat cu rampe pentru persoanele cu dizabilităţi, aer condiţionat, căldură", spun organizatorii.
Consiliul Judeţean a suspendat licitaţiile, în toamna acestui an, ca RATUC să îşi poată prelungi traseele în comunele din zona metropolitană, dar deocamdată RATUC nu poate intra în comunele limitrofe municipiului din cauză că Tribunalul Cluj a dat câştig de cauză firmei Fany care a cerut anularea hotărârii forului judeţean.
Ca urmare a deciziei Tribunalului Cluj, deocamdată Asociaţia Metropolitană de Transport, înfiinţată special pentru extinderea traseelor RATUC în comunele vecine, nu poate face nimic. Totul este blocat de decizia Tribunalului care nu este totuşi definitivă şi irevocabilă, astfel că forul judeţean poate să atace decizia.
În urmă cu aproximativ două săptămâni, în şedinţa de Consiliu Local s-a aprobat transformarea RATUC în societate comercială, aceasta fiind una dintre condiţiile intrării RATUC în comunele vecine. De asemenea, comunele Floreşti, Baciu, Apahida, Feleacu, Ciurila şi Chinteni au format Asociaţia Metropolitană de Transport.

Ultimele Stiri
abonare newsletter