Actualitate

Nelson MANDELA va fi ÎNMORMÂNTAT pe 15 decembrie în SATUL său NATAL

Fostul președinte sud-african Nelson Mandela va fi înmormântat pe data de 15 decembrie în satul natal Qunu (situat în partea de sud a țării), o ceremonie națională în memoria sa fiind programată pentru 10 decembrie pe stadionul din Soweto, în apropiere de Johannesburg, a anunțat vineri președintele Jacob Zuma.

Nelson Mandela, erou al luptei contra regimului rasist de apartheid și primul președinte de culoare al Africii de Sud democratice, a murit joi seară la vârsta de 95 de ani.

“Vom organiza funeraliile naționale cele mai demne pentru acest fiu excepțional al țări noastre și părinte al tinerei noastre națiuni”, a afirmat Jacob Zuma, mulțumind pentru toate mesajele de condoleanțe primite din lumea întreagă.


De asemenea, în Africa de Sud va urma “o săptămână națională de doliu”, începând de duminică, 8 decembrie, care va fi 'zi națională de rugăciune și meditație'.

Între 11 și 13 decembrie, sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului președinte sud-african va fi depus la Pretoria la Union Buildings, sediul președinției. La funeralii sunt așteptați șefi de stat din lumea întreagă.

abonare newsletter