Actualitate

Noua conducere a Companiei de Apă Arieș are conștiința lucrului bine făcut!

Muncă multă, obiective ambițioase, determinare și proiecte de viitor în folosul comunității, toate poartă marca Companiei de Apă Arieș (CAA).

Miercuri, 4 decembrie 2013, la sediul companiei au fost prezentate informații relevante asupra activității CAA în semestrul al II lea din acest an, stadiul finalizării proiectului european în valoare de 79,9 milioane de euro și detalii despre pasul II al proiectului privind extinderea și reabilitarea rețelelor de apă-canal în zona Turda, Câmpia Turzii și comunele arondate.

Directorul general al Companiei de Apă Arieș, Cristian Octavian Matei a făcut o trecere în revistă a activității sale de când se află în fruntea societății, timp relativ scurt de altfel, dar rodnic în ceea ce privește realizările profesionale.


La discuții au mai fost prezenți Bogdan Bobic - șeful unității de implemntare și Corneliu Asafti șef stație de epurare Câmpia Turzii.

Matei Cristian a vorbit pentru început despre greutățile întâmpinate de la preluarea companiei de apă, măsurile organizatorice luate, reunirea Asociației de Dezvoltare Intecomunitară Apă Văii Arieșului scindată de lupte politice și demersurile făcute la ministerul de resort pentru a deveni eligibili și a accede în etapa a doua a proiectului, implicit pentru atragerea celor 83 de milioane de euro necesari implementării acestuia.


"Primul lucru pe care l-am făcut a fost să repunem în dreptrui Asociația Apa Văii Arieșului, pentru că era o măsură necesară, existența acestei societăți. Dacă acest lucru nu era posibil, nu puteam să accedem în pasul II, am reglementat tarifele la apă și am pus la punct ultimele etape ale pasului I. Am purtat discuții cu toți primarii, i-am conșientizat că fără această asociație nu putem merge înainte, deoarece suntem concesionarul asociației respective și fără aprobarea lor în unanimitate nu se pot lua măsuri majore în ceea ce privește poriectele europene", explică Matei.

După reglementarea acestei situații, conducerea CAA a trecut la echilibrarea situației economico-financiare a societății, care era deficitară în acel moment dar prin măsurile luate de reducere a unor costuri, a fost depășit cu brio și acest moment.

Ultimele Stiri
abonare newsletter