Actualitate

Google și Microsoft, pe urmele lui Moș Crăciun

Competiția între giganții americani ai informaticii și internetului s-a extins în Marele Nord, Google și Microsoft lansându-se în același timp pe urmele lui Moș Crăciun, relatează AFP.

Google a lansat miercuri site-ul internet www.google.com/santatracker/# cu lotul său de jocuri, reni și elfi, precum și cu un calendar și o numărătoare a secundelor care se scurg până la plecarea lui Moș Crăciun pentru a-și distribui darurile.

Google a creat, de asemenea, un program care permite asocierea la site a tuturor aparatelor care funcționează pe Android și motorul său de căutare Chrome.


'O echipă de ingineri ai Google a lucrat dur pentru a urmări traseul saniei lui Moș Crăciun cu hărți și tehnologie de ultimul răcnet', explică Sandi Russell, 'director creativ al elfilor' la Google.

La rândul său, Microsoft a făcut echipă cu Centrul apărării aerospațiale a Americii de Nord (NORAD), care supraveghează atacurile potențiale venind din cer și ocean, pentru a-l depista pe Moș Crăciun.


'Cum noi privim cerul ca să vedem ce se întâmplă, este logic să-l supraveghem și pe Rudolf (șeful cerbilor lui Moș Crăciun)', comentează Marisa Novobilski, responsabila proiectului 'Norad Tracks Santa' ('NORAD pe urmele lui Moș Crăciun').

NORAD a început să se intereseze de Moș Crăciun în 1955, când o reclamă a dat din eroare un număr de telefon al Centrului pentru a-l contacta pe Moș. Un colonel de serviciu a răspuns copiilor pentru a nu-i decepționa și aceasta a devenit de atunci o tradiție.


Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, NORAD și Microsoft au mai lansat și un site internet, noradsanta.org, cu jocuri și video, scrie Agerpres.

 

abonare newsletter