Actualitate

Anunţarea câştigătorului pentru finalizarea Sălii Polivalente se tergiversează

De aproape un an şi jumătate, de când o sentinţă judecătoarească a blocat construirea Sălii Polivalente, nu s-a mai lucrat nimic la acest obiectiv important pentru Cluj-Napoca.

Şantierul Sălii Polivalente ar putea să intre şi iarna aceasta în conservare în condiţiile în care Primăria Cluj-Napoca nu ştie încă cine va face ultimele lucrări pentru finalizarea sălii. Lucrările au fost oprite în luna martie a anului 2012, iar de atunci nu s-a mai construit nimic. Şantierul a intrat în conservare în iarna anului trecut, în primăvara acestui an Primăria a organizat o licitaţie pentru continuarea lucrărilor, dar au apărut contestaţii astfel că s-a ajuns la o nouă licitaţie, în 16 octombrie. La acea dată au fost depuse ofertele pentru continuarea lucrărilor la şantierul Sălii Polivalente. Doar două firme au intrat în cursă: Strabag şi CON-A din Sibiu, iar la aproximativ o lună şi jumătate de la depunerea ofertelor, conducerea Primăriei Cluj-Napoca nu poate anunţa încă un câştigător. Primarul Emil Boc a precizat, miercuri, că încă se lucrează la raport.

“Comisia de licitaţie lucrează şi sper ca în perioada următoare să îmi ofere raportul de analiză. Comisia lucrează separat, prezintă ordonatorului de credite raportul, după care iau decizia dacă accept sau nu raportul comisiei de licitaţie. Comisia cred că este acum în grafic pentru că ofertele s-au depus la mijlocul lunii octombrie. Încă suntem într-un termen rezonabil în comparaţie cu alte licitaţii”, a spus primarul.


Potrivit conducerii Primăriei, din cauza sentinţelor judecătoreşti care au oprit lucrările s-a ajuns la acest blocaj.

“Şantierul stă de foarte multă vreme dar nu trebuie întrebat primarul de ce a fost o sentinţă judecătorească într-un fel sau altul. Sentinţele judecătoreşti le respectăm într-un stat de drept, nici măcar nu le mai comentăm. De aceea a avut loc întârzierea, dar acum suntem într-o altă etapă”, a precizat Boc. Primarul a mai adăugat că din cauza sentinţei judecătoreşti s-a reluat licitaţia.


Termenul de execuţie a lucrărilor este de opt luni şi valoarea estimată este de 33,5 milioane lei. Lucrările la Sala Polivalentă ar fi trebuit finalizate încă de anul trecut.

Şantierul a fost oprit în stadiul de 60%

În cazul Sălii Polivalente a fost înregistrată o situaţie fără precedent în România: lucrările au fost blocate, în martie 2012, în stadiul de 65% după ce firma ACI au depus o plângere în instanţă prin care a cerut anularea rezultatului licitaţiei câştigată de CON-A din Sibiu. “Războiul” pornit de ACI nu a fost câştigat de nimeni, iar oferta celor de ACI a fost declarată neconformă de expertul angajat ulterior de Primărie pentru a analiza oferta acestora. De atunci, au continuat blocajele la licitaţii şi astfel s-a ajuns ca şantierul să intre în conservare.

abonare newsletter