Actualitate

Protest împotriva sondajelor de explorare a gazelor de şist de la Pungeşti

Câteva zeci de persoane au protestat, ieri, în faţa Prefecturii, la Cluj, împotriva evenimentelor care au avut loc luni, la Pungeşti, judeţul Vaslui.

După o jumătate de oră de protest, o delegaţie a manifestanţilor a fost primită de prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, căruia i-au adus la cunoştinţă poziţia lor şi faptul că nu sunt de acord cu proiectul companiei Chevron derulat în localitatea vasluiană.

Cei mai mulţi dintre protestatari sunt obişnuiţi ai protestelor împotriva proiectului de exploatare a aurului de la Roşia Montană.


„Încercăm să iniţiem o pichetare zilnică a prefecturii, o să încercăm să ne organizăm să stăm tot timpul aici, dar nu mulţi, doar câte doi-trei. Azi e prima zi. Considerăm că asta a devenit necesar pentru că, după evenimentele de ieri de la Pungeşti, au apărut enclave în care realmente se exercită o dictatură prin mâna jandarmilor”, a spus Cornel Vâlcu, din partea protestatarilor.

El a precizat că protestele sunt mai mult o încercare de a semnala public faptul că „o parte a societăţii are o altă părere despre proiecte cum sunt cele de la Pungeşti sau Roşia Montană”.


El a mai precizat şi faptul că protestele de duminică după-amiază, care se organizează în fiecare săptămână din 1 septembrie, împotriva proiectului Roşia Montană, vor continua.

Tensiuni escaladate la Pungești


Drumul care face legătura între Vaslui şi Pungeşti a fost luni blocat, la intrarea în localitatea Siliştea, unde Chevron a deplasat o serie de utilaje în vederea începerii lucrărilor de amenajare a primei sonde de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui.

Jandarmii au montat garduri de protecţie şi nu dau voie nici reprezentanţilor presei să se apropie de perimetrul în care Chevron a început lucrările.


În zonă au fost mobilizate forţe de ordine, jandarmi, poliţişti şi pompieri. Oamenii legii au înconjurat tabăra de rezistenţă şi i-au luat pe protestatari în dube pentru a-i legitima.

Ultimele Stiri
abonare newsletter