monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Dan Şova face autostrăzi pe bandă rulantă

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, Dan Şova, a declarat, duminică seara, la Iaşi, că Moldova va fi legată atât cu Transilvania, prin autostrada Iaşi-Târgu Mureş, cât şi cu centrul ţării, prin autostrada Bacău-Braşov.

Foto arhiva

Lucrările la cele două autostrăzi ar urma să înceapă în anul 2015. Declaraţia lui Dan Şova vine după o altă declaraţie făcută la Cluj, în urmă cu aproximativ două săptămâni, când spunea că din economiile făcute la proiectele cu fonduri europene se va face autostradă de la Câmpia Turzii la Târgu Mureş. Lucrările la autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureş ar urma să fie încheiate în 2016.
Potrivit Mediafax, Şova a afirmat că în privinţa autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, va trebui refăcut studiul de fezabilitate pentru tronsonul Târgu Mureş -Târgu Neamţ, precizând că licitaţia pentru tronsonul Târgu Neamţ - Iaşi va fi făcută anul viitor. “Pe tronsonul Târgu Mureş - Târgu Neamţ se va reface studiul de fezabilitate, iar pe tronsonul Ungheni-Iaşi-judeţul Neamt, în 2014 se reactualizează indicatorii şi se fac licitaţiile. Probabil la începutul anului 2015 încep lucrările care se vor termina destul de repede”, a spus ministrul Dan Şova.
El a estimat că lucrările la tronsonul de autostradă Iaşi-Târgu Neamţ s-ar putea încheia la jumătatea anului 2017. “Se urmăreşte unirea Moldovei cu Transilvania, prin autostrada Iaşi-Târgu Mureş, dar se urmăreşte şi unirea Moldovei cu centrul ţării, respectiv Bacău-Braşov. Aceasta din urmă se va realiza din fonduri de dezvoltare regională şi se va încredinţa undeva la jumătatea anului 2015. Acolo nu există studii de fezabilitate, trebuie făcute licitaţii. În 2015 se va atribui lucrarea”, a afirmat Dan Şova, potrivit sursei citate.
Autostrada Braşov-Bacău va fi prelungită până la Iaşi.