Actualitate

Chevron a ajuns cu utilajele la Pungeşti

Reprezentanţii Chevron au ajuns, luni dimineaţă, cu mai multe utilaje spre perimetrul concesionat din localitatea Siliştea, comuna Pungeşti, acolo unde urmează să înceapă lucrările pentru montarea primei sonde de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui.

În zonă au fost mobilizate impresionate forţe de ordine, jandarmi, poliţişti şi pompieri.

Oamenii legii au înconjurat tabăra de rezistenţă şi i-au luat pe protestatari în dube pentru legitimare. De asemenea, trei maşini ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui au fost trimise la Pungeşti, scrie Agerpres.

Circulaţia pe drumul judeţean care face legătura între Vaslui şi Pungeşti este blocat, forţele de ordine nepermiţând nici reprezentanţilor presei să meargă spre perimetrul de la Siliştea.

Atât prefectul judeţului, Radu Renga, cât şi reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui nu au putut fi contactaţi pentru a oferi mai multe informaţii despre situaţia de la Pungeşti.

Protestele localnicilor din Siliştea au început pe 14 octombrie, când aproximativ 150 de persoane au blocat, parţial, drumul judeţean ce tranzitează comuna Pungeşti.

Pe data de 3 octombrie, Chevron a obţinut autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autorităţile statului pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliştea. A


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter