Actualitate

Sute de jandarmi și polițiști, în misiune de Ziua Națională la Alba Iulia

Sute de jandarmi și polițiști vor acționa de 1 Decembrie pentru asigurarea ordinii și siguranței publice pe timpul manifestărilor organizate de Ziua Națională a României la Alba Iulia.

Aproximativ 250 de jandarmi, din care 75 de la Gruparea de Jandarmi Mobilă 'Regele Ferdinand I' Târgu-Mureș, vor avea misiunea de a asigura buna desfășurare a activităților și siguranța participanților la manifestările cultural-artistice prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a României, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, maior Cosmin Jurcoveț.

Jandarmii vor acționa pe timpul desfășurării ceremoniilor depunerilor de coroane, primirii soliilor din Cetățile de Scaun ale Unirii, manifestărilor religioase, ceremonialului militar, spectacolelor dedicate Zilei Naționale, precum și pe timpul focului de artificii. În plus, echipajele de jandarmerie vor interveni pentru restabilirea ordinii publice dacă aceasta va fi tulburată, vor asigura protecția persoanelor participante și vor lua măsuri legale în conformitate cu competențele și procedurile specifice, a menționat Cosmin Jurcoveț.


Totodată, pe lângă dispozitivul curent existent în fiecare localitate, Inspectoratul de Poliție Județean Alba va acționa cu peste 200 de polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale și alte formațiuni, care vor folosi 56 de mijloace auto, în dispozitive mixte de ordine și siguranță publică. Pentru prevenirea accidentelor, fluidizarea și controlul traficului rutier, se va asigura prezența activă a polițiștilor rutieri, în special pe drumurile publice care duc spre municipiul Alba Iulia, iar aparatele radar vor fi folosite pentru combaterea excesului de viteză, a anunțat purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, subcomisar Luminița Prodan.

În vederea asigurării unui climat de siguranță corespunzător pe perioada în care este sărbătorită Ziua Națională a României, IPJ Alba, prin efectivele de care dispune, este pregătit să răspundă prompt la orice sesizare sau reclamație a cetățenilor, a adăugat subcomisar Luminița Prodan.


Mii de persoane sunt așteptate duminică, de 1 Decembrie, la Alba Iulia, pentru a sărbători Ziua Națională a României și împlinirea a 95 de ani de la Marea Unire din 1918.

abonare newsletter