Actualitate

UE a ajuns la un acord pentru reducerea emisiilor de CO2 la autoturisme la sfârșitul anului 2020

Germania a acceptat, vineri, condițiile impuse constructorilor de automobile privind reducerea la 95 g/km a emisiilor de dioxid de carbon pentru autoturisme particulare, la sfârșitul anului 2020, a anunțat președinția lituaniană a Consiliului UE, transmite AFP.

UE a ajuns la un acord pentru reducerea emisiilor de CO2 la autoturisme la sfârșitul anului 2020 UE a ajuns la un acord pentru reducerea emisiilor de CO2 la autoturisme la sfârșitul anului 2020

Acordul încheiat, marți, cu Parlamentul European și Comisia Europeană a fost aprobat cu unanimitate de voturi de reprezentanții statelor membre, a precizat într-un comunicat ministrul mediului din Lituania, Valentinas Mazuronis, potrivit Agerpres

Acordul convenit de Germania cu Bruxelles-ul este însă departe de pretențiile constructorilor germani, care doreau amânarea realizării acestui obiectiv până în 2024. Totuși, reprezentanții industriei auto au câștigat un an, această măsură urmând să fie pusă în aplicare de la 31 decembrie 2020 în loc de 1 ianuarie 2020. De asemenea, datorită bonificațiilor acordate pentru vehiculele mai puțin poluante și electrice, constructorii de automobile vor putea prelungi acest termen până în 2022, a explicat o sursă europeană.


În mod concret, aceasta înseamnă că pentru fiecare mașină electrică sau foarte puțin poluantă înregistrată fiecare constructor auto poate vinde mai multe mașini cu motoare mari care emit mai mult CO2 fără să-și afecteze media globală. 'Aceasta îi va constrânge pe constructorii germani să investească masiv în mașinile mici mai puțin poluante și în vehiculele electrice pentru a compensa emisiile berlinelor lor mari', a declarat sursa citată de AFP.

Germania a revenit, în luna octombrie, asupra unui acord convenit de statele membre în iunie, amânând votul privind reducerea la 95 g/km până în 2020 a emisiilor de CO2 pentru autoturisme. Cererea sa pentru angajarea de noi consultări a fost sprijinită de șapte țări: Estonia, Ungaria, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, Marea Britanie și Slovacia. Franța și Spania nu s-au opus acestei cereri, a relatat atunci AFP. În schimb, poziția germană a fost condamnată de Italia și Danemarca.

Etichete: ue emisii co2
Ultimele Stiri
abonare newsletter