monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Premierul chinez: „Mă simt în România ca acasă”

Premierul chinez, Li Keqiang

Premierul chinez, Li Keqiang, a declarat, ieri, în Parlament, că se simte la Bucureşti ca acasă, subliniind că primirea făcută delegaţiei chineze de către Guvernul României a fost foarte călduroasă şi a reuşit să transforme iarna în primăvară.

„De când am ieşit din avion am văzut că este vreme senină, de parcă ar fi primăvară”, li s-a adresat premierul chinez „stimaţilor prieteni parlamentari”.


Li Keqiang a remarcat, totodată, „aranjamentele speciale” făcute de autorităţile române.

„Guvernul României ne-a primit foarte călduros, pe mine şi pe delegaţia mea, a făcut aranjamente speciale pentru delegaţia noastră şi a transformat această iarnă într-o vreme frumoasă, de primăvară”, a spus premierul chinez.

El a povestit că, anterior discursului în plenul Parlamentului, s-a întâlnit cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi cu cel al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, care i-au urat să se simtă ca acasă în România.

„Eu le-am spus că, deşi am sosit de câteva zile în România, nu ştiu în ce dată suntem, pentru că nu simt că am plecat de acasă. Sunt deja acasă”, a precizat Li Keqiang.