Actualitate

VIDEO - De acum, parcarea poate fi plătită şi prin SMS, în Cluj-Napoca. VEZI cum funcţionează sistemul

Primăria Cluj-Napoca a introdus, de miercuri, posibilitatea plăţii parcării şi prin SMS. Poliţia Locală a fost dotată cu 12 PDA-uri pentru a verifica dacă şoferii într-adevăr au plătit locul de parcare prin SMS.

Plata parcare prin SMS Plata parcare prin SMS

Locurile de parcare din zona centrală I şi II pot fi plătite, începând de miercuri, şi prin SMS. 3.250 locuri din zona centrală fac obiectul plăţii prin SMS.

Primarul Emil Boc a testat noua modalitate de plată care s-a dovedit că funcţionează perfect. Tot ce trebuie să facă şoferii este să trimită un SMS la numărul 7420.


“Modalitatea prin care se plăteşte este următoarea: mesajul care se transmite prin SMS este, pentru zona I, 401 după care numărul de înmatriculare al maşinii, iar pentru zona II, 402 urmat de numărul de înmatriculare al maşinii. Numărul la care trebuie trimis SMS este 7420”, a explicat Emil Boc. Tariful este de 0.45 euro plus TVA/oră pentru zona I şi 0.45 euro plus TVA/ două ore pentru zona II.

Şoferii trebuie să ştie că vor fi verificaţi de Poliţia Locală dacă au plătit locul de parcare prin SMS, iar dacă nu au făcut acest lucru vor fi amendaţi.


“Poliţia Locală are un aparat de verificat prin care constată dacă acea maşină care nu a plătită parcarea într-o formă tradiţională verifică cu acel dispozitiv mobil dacă parcarea este regulamentară. În caz contrar, proprietarul maşinii va fi amendat. Acum, Poliţia Locală are în dotare 12 PDA-uri pentru verificarea modalităţii de plată prin SMS, iar pe parcurs vor mai fi cumpărate încă 12 pentru acoperirea nevoilor din zona centrală”, a spus primarul.

Conducerea Primăriei Cluj-Napoca a precizat că această modalitate de plată vine în special în ajutorul tinerilor.


“Acest sistem este în avantajul cetăţenilor pentru că cei născuţi după 1995 nu concep că nu pot avea un smartphone în mână. Acum este important să le dăm cât mai multe posibilităţi practice pentru viaţa de zi cu zi, iar plata parcării prin SMS este una dintre aceste modalităţi”, a subliniat Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter