Actualitate

VIDEO - Primarul Emil Boc a cântat în Piaţa Muzeului

Mai multe instrumente muzicale artizanale, inspirate din cultura afrobraziliană, sunt expuse în Piaţa Muzeului, în cadrul unui proiect derulat de fundaţia AltArt.

Primarul Emil Boc a vizitat, miercuri dimineaţă, Piaţa Muzeului unde sunt expuse mai multe instrumente de percuţie, inspirate din cultura afrobraziliană. Ineditele instrumente muzicale fac parte din proiectul Oraşul Vizibil, derulat de fundaţia AltArt. Locul în care au fost plasate instrumentele a fost numit Poiana Muzicală.

Mai multe bucăți de copaci au fost transformați în instrumente pentru spațiul public şi au fost create patru instrumente, la care pot cânta până la cinci oameni concomitent.


Clujenii pot cânta la un xilofon, cu multe feluri de lemn, o kalimba dublă, la care pot sta doi oameni față în față, ca la șah, și să dialogheze prin muzică, o harpă mare cu două tartăcuțe şi o vacopachitară.

Primarul nu a ezitat să cânte la instrumentele expuse. “Parcă nu mi-ar veni să mai plec de aici”, a spus Emil Boc în timp ce cânta la kalimba. Primarul a fost fascinat şi de harpa la care a cântat câteva note.

Etichete: emil boc
Ultimele Stiri
abonare newsletter