Actualitate

Barack Obama încalcă tradiția: Grațiază doi curcani în loc de unul de Ziua Recunoștinței

Președintele SUA, Barack Obama, va grația simbolic doi curcani miercuri, în ajunul sărbătoririi Zilei Recunoștinței, o tradiție anuală de origine folclorică la Casa Albă.

Barack Obama încalcă tradiția: grațiază doi curcani în loc de unul de Ziua Recunoștinței Barack Obama încalcă tradiția: grațiază doi curcani în loc de unul de Ziua Recunoștinței

Doi curcani durdulii, răspunzând la numele de Caramel și Popcorn, își vor cunoaște în acest an ora de glorie la amiază în reședința prezidențială, fiind grațiați de președintele Obama în fața a zeci de reporteri și fotoreporteri, relatează AFP., preluat de Agerpres.

Cei doi curcani, pentru care Casa Albă s-a amuzat să organizeze un concurs de popularitate pe Twitter și Facebook, vor fi trimiși apoi spre casa lui George Washington de pe Muntele Vernon, situat la 20 km sud de capitala federală.


Ei vor rămâne acolo în perioada festivităților, urmând să fie transferați apoi într-o fermă istorică din statul Virginia (în sudul țării).

Ziua Recunoștinței (Thanksgiving) este una dintre sărbătorile cele mai observate de americani. Ea își află originea în primii ani de colonizare a actualului teritoriu al SUA, în anii 1620, când — potrivit tradiției — europenii instalați recent i-au mulțumit lui Dumnezeu pentru abundența de grâne și pentru ajutorul dat de indieni.

Etichete: sua barack obama
abonare newsletter