Actualitate

Spărgătorul de nuci cu pistolul a fost amendat

Un incident a avut loc zilele trecute pe Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, când arma unui agent de pază s-a descărcat în timp ce acesta îl folosea pe post de spărgător de nuci, potrivit mai multor portaluri de știri.

Spărgătorul de nuci cu pistolul a fost sancționat Spărgătorul de nuci cu pistolul a fost sancționat

Incidentul a avut loc pe data de 15 noiembrie 2013, când, din neatenţie, unul dintre agenţii de pază ai aeroportului clujean a declanşat arma ce o avea asupra sa.

realitatea.net precizează că în momentul producerii incidentului agentul de pază voia să spargă nuci cu ajutorul pistolului din dotare, însă reprezentanții IPJ Cluj nu confirmă acest lucru. "În jurul orei 15:30, în timp ce se afla în încăperea destinată echipei de intervenţie, agentul de securitate a manipulat în mod defectuos arma din dotare, care s-a descărcat accidental. Bărbatul era calificat profesional şi atestat ca agent de pază înarmat, iar firma de securitate avea autorizaţie de deţinere şi folosire a armelor”, au precizat reprezentanții IPJ Cluj.


Aceștia au mai adăugat că posesorul armei a fost sancţionat contravenţional. „În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că agentul a încălcat prevederile art. 48 din Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţiei persoanelor, fiind sancţionat cu amendă pentru uz de armă din dotare în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege”, se arată într-un comunicat al IPJ Cluj.

 

abonare newsletter