monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Vladimir Putin şi Papa Francisc s-au pronunţat, la Vatican, pentru "soluţionare paşnică" a conflictului din Siria

Papa Francisc şi preşedintele rus Vladimir Putin s-au pronunţat luni pentru "privilegierea căii negocierilor" în găsirea unei "soluţii paşnice pentru conflictul" din Siria, a anunţat Sfântul Scaun în urma primei lor întâlniri.

Papa Francisc şi preşedintele rus Vladimir Putin

Cei doi au pledat "pentru favorizarea iniţiativelor concrete către o soluţie paşnică a conflictului" în Siria, a precizat Vaticanul într-un comunicat.

Ei şi-au numit dorinţele "o soluţie care privilegiază calea negocierii şi implică diferitele componente etnice şi religioase, recunoscându-le rolul indispensabil în societate".


În cursul unei întâlniri de 35 de minute urmată de o altă întâlnire cu secretarul de Stat Pietro Parolin, preşedintele rus i-a mulţumit Papei Francisc pentru scrisoarea trimisă cu ocazia summitului G20 de la Sankt-Petersburg, în care Suveranul Pontif se declara împotriva unei intervenţii militare externe pentru oprirea conflictului, relatează Mediafax.

"Situaţia critică a creştinilor din mai multe regiuni din lume, promovarea valorilor demnităţii persoanei, protecţiei vieţii umane şi a familiei" s-au numărat, de asemenea, printre temele abordate în discuţie.


Papa şi preşedintele rus au abordat şi alte "probleme de interes comun", "în special viaţa comunităţii catolice din Rusia şi contribuţia fundamentală a creştinismului la societate".