monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Culmea politeții: Un hoţ de iPhone i-a trimis proprietarului lista de contacte scrisă pe hârtie

Un hoţ de telefon a copiat cu multă răbdare pe 11 coli de hârtie o listă lungă de aproximativ 1000 de contacte înregistrate într-un iPhone pe care l-a furat, după care le-a trimis prin poştă proprietarului său, a anunţat luni China Nouă.

Un hoţ de iPhone i-a trimis proprietarului lista de contacte scrisă pe hârtie

Aparatul smartphone furat conţinea aproape o mie de contacte, iar proprietarul său, Zou Bin, care nu le avea salvate în altă parte, s-a arătat mai îngrijorat de pierderea acestora decât de furtul telefonului în sine, a relatat agenţia China Nouă.

Convins că hoţul de buzunare i-a furat telefonul atunci când s-au aflat în acelaşi taxi, Zou a trimis mesaje ameninţătoare la adresa acestuia.


"Ştiu că aţi stat alături de mine. Pot să vă asigur că vă voi găsi. Uitaţi-vă la contactele din agenda telefonului şi veţi vedea cu cine aveţi de-a face...", i-a scris el.

Zou Bin lucrează în domeniul băuturilor alcoolice, cunoscut în China pentru legăturile sale cu grupurile criminale.


"Dacă aveţi bun simţ, să-mi trimiteţi telefonul la adresa următoare", a conchis el.

Câteva zile mai târziu, el a primit un colet mic cu cartela SIM şi 11 coli de hârtie pe care erau înscrise toate numerele înregistrate în telefonul său, a anunţat China Nouă, afirmând că Zou Bin a rămas "stană de piatră" văzând gestul hoţului, potrivit Mediafax.


"A fost nevoie de foarte mult timp pentru a scrie unul câte unul cele 1.000 de contacte, nume şi şirurile de cifre. Îmi imaginez că mâna sa s-a umflat" de la atâta scris, a comentat Zou, citat de agenţia de presă.

Internauţi chinezi au lăudat luni abnegaţia hoţului de iPhone, unii supranumindu-l "conştiinţa întregii corporaţii (a hoţilor)".


"Ce hoţ simpatic şi devotat! Iată unul care are adevărate valori etice", a subliniat în legătură cu acest caz un utilizator al reţelei de socializare Weibo.