Actualitate

Grevă la Spitalul Județean din Cluj

Peste o sută de asistente medicale, personal auxiliar, dar şi medici de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj, cea mai mare unitate sanitară din judeţ, s-au adunat, luni dimineaţă, la ora 8.00, în holul Clinicii de Chirugie nr. 1 din Cluj-Napoca, unii având în piept insigne ale Sindicatului Sanitas pe care scrie "Grevă".

Sursa foto: adevarul.ro Sursa foto: adevarul.ro

Pe lângă asistente medicale, infirmiere, ambulanţieri şi personal auxiliar, la protest participă şi medici, care spun că până la ora 10.00 sunt oprite inclusiv operaţiile şi se va interveni doar în cazul urgenţelor.

"De la ora 8.00 până la ora 10.00 nu se fac consultanţii la ambulatoriu şi nu se va face nicio operaţie, doar dacă va fi vreo urgenţă. Şi noi avem nemulţumiri legate de lipsa de personal, de medicamente", a declarat, luni, pentru Mediafax un medic de la spital participant la greva de avertisment.


Directorul de îngrijiri a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Monica Costin, a spus că în secţii a fost întreruptă activitatea curentă.

"Greva va dura două ore, s-a organizat în holul de la Chirurgie I şi participă medici, asistente, infirmiere, brancardieri din clinicile spitalului. Unitatea de Primiri Urgenţe funcţionează, acolo nu se face grevă, sunt grevişti dar în afara orelor de program. În secţii s-a întrerupt activitatea curentă, de recoltări, vizite de dimineaţă”, a spus Costin.


Liderul Sindicatului "Sanitas" Cluj, Ştefan Roman, a declarat şi el că la greva de avertisment participă personalul medical din toate spitalele şi clinicile din Cluj-Napoca, care s-a adunat în holurile instituţiilor medicale, dar şi din unităţile medicale din alte localităşi din judeţ.

La intrarea în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, dar şi pe uşile clinicilor, au fost lipite afişe care anunţă greva de avertisment între orele 8.00 şi 10.00.

abonare newsletter