Actualitate

FOTO: Mii de copii și tineri au participat la prima ediție a Festivalului Tinerilor din Arhiepiscopia Clujului

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului a organizat sâmbătă, 16 noiembrie 2013, în parcul sportiv „Iuliu Haţieganu“ din Cluj-Napoca, Gala Festivă care a încheiat prima ediție a Festivalului Tinerilor din Arhiepiscopia Clujului.

La eveniment au fost prezenți mii de copii şi tineri din toate protopopiatele Arhiepiscopiei cărora Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, după ce a rostit o scurtă rugăciune, le-a adresat un cuvânt de bun venit

 „Ați venit astăzi aici, la acest Festival al tineretului, pentru a ne arăta nouă și unii altora că ați încercat să fiți performanți. Noi nu ascundem gândul că ne punem mari speranțe în dumneavoastră; creștinismul s-a lățit pe tot pământul cu ajutorul unor entuziaști. Domnul Hristos a avut 12 Apostoli și cu ajutorul lor a cucerit toată lumea. Voi sunteți mulți și dorim ca să cucerim cu voi măcar România”, a spus Înaltpreasfinția sa, potrivit Radio Renașterea.

Gala Festivalului tinerilor din Arhiepiscopia Clujului a continuat cu evoluția participanților la toate secțiunile. Au fost prezente coruri, formaţii vocale şi instrumentale, precum şi tineri interpreţi din toate cele nouă protopopiate, care au prezentat  un repertoriu: fie religios, fie popular, folk, pop sau clasic. Celelalte secțiuni, respectiv de creaţie, eseu şi pictură, teatru, media, dansuri de societate sau populare şi sport s-au desfășurat pe parcursul zilei, în diverse locații din parc.


Potrivit aceleași surse, festivalul a debutat pe 1 octombrie 2013 cu etapa parohială, a urmat o selecţie la nivel de protopopiat. Competiția s-a adresat tuturor tinerilor din parohiile urbane sau rurale din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud. Activitățile  au fost coordonate de preoţi, profesori de religie şi voluntarii Asociaţiilor Tinerilor Ortodocşi, înfiinţate la nivelul protopopiatelor.

abonare newsletter