Actualitate

Cel puțin 12 persoane au murit într-un naufragiu în Grecia

Cel puțin 12 imigranți care ar fi de origine siriană, printre care patru copii, și-au pierdut viața, vineri, după ce ambarcațiunea în care se aflau s-a răsturnat în apropiere de insula Lefkada din vestul Greciei, transmite AFP.

Cel puțin 12 persoane au murit într-un naufragiu în Grecia Cel puțin 12 persoane au murit într-un naufragiu în Grecia

Anterior, agenția franceză de presă anunțase opt victime ale naufragiului. Potrivit agenției elene ANA, trei băieți și o fetiță, cu vârste între trei și șase ani, se află printre victime. Alți 15 imigranți care se aflau în barca răsturnată în apropierea insulei grecești au fost salvați, a declarat pentru AFP poliția portuară elenă.

Autoritățile au fost alertate în legătură cu acest naufragiu de cei care au reușit să se salveze și să ajungă pe coasta continentală a țării, la Paleros, o localitate situată în fața insulei Lefkada. Supraviețuitorii au fost plasați în două spitale din regiune.


Poliția elenă continua vineri după-amiaza operațiunile de căutare și a altor posibile victime. Itinerariul ambarcațiunii nu este încă cunoscut de autoritățile elene, care au deschis o anchetă.

'Această nouă tragedie confirmă necesitatea unei aplicări rapide a deciziilor luate de către guvernul grec și Uniunea Europeană pentru a face față problemei imigrației clandestine (...) și mai ales pentru dezmembrarea rețelelor de trafic de ființe umane', a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Atena, Simos Kedikoglou, scrie Agerpres. Oficialul elen a arătat că Grecia se confruntă de mai mulți ani cu valuri de imigrație, dar această problemă nu mai este doar a sa iar răspunsul trebuie să fie unul paneuropean.

Etichete: grecia naufragiu
abonare newsletter