Actualitate

Peste 1.200 de studenţi şi elevi protestează în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca

Peste 1.200 de studenţi şi elevi protestează, miercuri seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, solicitând alocarea a 6 la sută din PIB pentru Educaţie şi condiţii mai bune în cămine.

Studenţii s-au adunat, miercuri după-amiază, în campusurile universitare din Observator şi Hasdeu, apoi au pornit într-un marş spre Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, blocând traficul rutier pe străzile Clinicilor şi Napoca.

Ei au ajuns în Piaţa Unirii în jurul orei 17.00, având bannere cu mesaje precum "Studenţii de azi, liderii de mâine", "Minciunile se plătesc, studenţii fac protest", "Vrem 6% din PIB", "Şcoala n-are rost când Guvernul te vrea prost".


La miting participă şi elevi, care susţin revendicările studenţilor.

Participanţii la protest - adică peste 1.200 de tineri, conform jandarmilor - scandează "Studenţi, salvăm educaţia", "Ne-au minţit toţi guvernanţii, am ajuns la coada vacii", "Educaţi, nu manipulaţi", "Studenţime, nu uita, 6 este cifra ta", "Vrem cămine şi cantine, aşa nu ne mai convine".


Andreea Petruţ, membru în Consiliul de Conducere al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), a declarat că studenţii vor 6 la sută din PIB pentru educaţie, condiţii mai bune de învăţătură, burse mai mari, dar şi condiţii mai bune în cămine.

"E vremea să cerem ce ni se cuvine", a spus Petruţ, potrivit Mediafax.


Protestatarii vor porni într-un marş pe Bulevardul Eroilor, până la Prefectură, apoi pe Bulevardul 21 Decembrie, până la Primăria Cluj-Napoca, urmând ca manifestarea să se încheie în Piaţa Lucian Blaga, în faţa Casei de Cultură a Studenţilor.

 

Etichete: piata unirii cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter