Actualitate

“Buftea de Cluj” va fi deschis peste doi ani. VEZI cum arată acum şantierul lucrărilor

Lucrările la Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative din Lomb, cunoscut şi sub numele de “Buftea de Cluj”, au început de câteva luni, acum fiind în stadiul de 13%.

Pe dealul Lomb, pe o suprafaţă de aproximativ 267 de hectare vor fi construite, pe lângă Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative, Cluj Innovation City, un centru de afaceri, locuinţe pentru tineri şi revoluţionari, dar şi un drum de acces de patru benzi.

Primarul Emil Boc a făcut o vizită, astăzi, la şantierul Centrului Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative. Lucrările au ajuns acum în stadiul de 13%, termenul de finalizare fiind februarie 2015. Valoarea proiectului este de aproximativ 10 milioane euro, din care contribuţia Primăriei este de 50%, iar restul de 50% sunt fonduri europene.


“Aici vor lucra cel puţin 26 întreprinderi mari, mici şi mijlocii pe mecanismul incubatorului de afaceri, adică vor sta 3 ani până îşi vor consolida afacerea, se vor muta în oraş şi apoi vor veni alte firme care le vor lua locul şi să aducă locuri de muncă. Ei nu vor plăti chiria pe durata cât şi desfăşoară activitatea pe parcursul celor trei ani”, a declarat Emil Boc.

Pe lângă acest centru, Primăria mai derulează pe aceeaşi locaţie un alt proiect care acum este în faza de licitaţie. “Este vorba despre un centru de afaceri, pe această locaţie plus că avem un proiect nou depus pe fonduri europene pentru un drum de acces de patru benzi în Lomb şi mai rămân aici 202 hectare pentru Cluj Innovation City, cel mai important proiect de dezvoltare a Clujului pentru următorii 15 ani”, a spus primarul.


Producţia de film, dezvoltată în Cluj Innovation City

În “Buftea de Cluj” vor activa firme din domenii precum producţie cinematografică, IT, cercetare, dezvoltare, inovare şi tot ce înseamnă industrii creative. Emil Boc a precizat că în Centrul de Industrii Creative ar putea fi dezvoltată o componentă de producţie video, dar pentru producţia de film cel mai potrivit este Cluj Innovation City. “Partea care ţine de producţie de film va fi dezvoltată în cadrul Cluj Innovation City pe cele 202 hectare, o parte din această suprafaţă fiind alocată pentru acest segment. Pentru partea de producţie video vom putea avea o componentă şi în acest Centru de Industrii Creative, dar dacă se va dori cu adevărat aici există suprafaţă şi pentru producţie de film”, a precizat primarul.

Potrivit primarului, cele 202 hectare sunt suficiente pentru derularea proiectului Cluj Innovation City. “Marele avantaj este că terenul nu este revendicat, nu avem niciun fel de problemă cu acesta. Acest teren va deveni viitoarea zonă de dezvoltare a Clujului.


Pentru Cluj Innovation City se doreşte obţinerea unei finanţări cât mai variate, inclusiv fonduri europene”, a conchis primarul.

Cluj Innovation City este considerat un oraş în oraş, un important centru IT şi de cercetare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter