Actualitate

Centrul de ecarisaj al Primăriei se extinde cu 60 de locuri. Investiţia costă 70.000 euro

Lucrările pentru extinderea centrului de ecarisaj al Primăriei Cluj-Napoca, situat pe strada Bobâlnei, vor fi realizate în nouă luni. În şedinţa de Consiliu Local de joi consilierii locali vor vota proiectul de hotărâre privind realizarea a 60 de locuri noi la adăpostul pentru câini.

Adăpostul pentru câinii fără stăpân de pe strada Bobâlnei va fi extins cu 60 de locuri, lucrările fiind estimate la aproximativ 72.000 euro. Proiectul privind indicatorii tehnico- economici pentru această investiţie vor fi discutaţi în cadrul şedinţei de Consiliu Local de joi. “Se doreşte extinderea zonei boxelor de la clădirea nouă, cu încă 60 de boxe pentru câini de talie mare, ceea ce înseamnă încă 60 de locuri faţă de cele existente. Extinderea se va face în continuarea boxelor existente. Noile boxe vor avea acelaşi aspect şi se vor utiliza acelaşi tip de materiale de construcţii. Extinderea se va face în regim de înălţime parter, pe fundaţii din beton armat, structură metalică, acoperiş şi pereţi din panouri termoizolante. Spaţiile exterioare de mişcare, aflate în prelungirea boxelor, se vor acoperi cu acoperiş din tablă”, se menţionează în proiectul de hotărâre.

Construcţia va fi realizată pe o suprafaţă de aproximativ 475 mp. din care zona închisă formată din boxe şi coridor central este de peste 220 mp, iar zona deschisă care conţine spaţiul exterior de mişcare este de aproximativ 254 mp. Fiecare boxă va avea suprafaţa de 2,27 mp care se prelungeşte cu un spaţiu de mişcare de 4.04 mp.


Câini aruncaţi la marginea oraşului

Primarul Emil Boc a precizat în această toamnă că la marginea oraşului au început să apară în ultima perioadă câini de talie mare, cel mai probabil, aduşi de locuitorii din comunele vecine. Cu toate acestea, Cluj-Napoca se numără printre oraşele care nu au probleme cu câinii fără stăpân. Ioan Morocăzan, directorul Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca a declarat, la sfârşitul lunii septembrie, că sterilizarea continuă a câinilor maidanezi a oprit înmulţirea necontrolată a acestora. “Până anul trecut am avut un program derulat în colaborare cu USAMV şi Direcţia Sanitar Veterinară şi Primăria prin care câinii erau capturaţi, trataţi, sterilizaţi şi duşi înapoi în teritoriul de unde au fost prinşi. Am lucrat în acest mod din 2008 şi până la începutul acestui an. Modul acesta de lucru a dus la ţinerea sub control a numărului de câini. Serilizarea lor a oprit înmulţire foarte mare”, a afirmat Morocăzan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter