monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Procurorul Izabella Majeczki, suspendată din funcție de CSM

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM ) a decis vineri să o suspende pe Izabella Majeczki din funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gheorgheni, județul Harghita, acesta fiind arestată pentru luare de mită.

Procurorul Izabella Majeczki, suspendată din funcție de CSM

CSM transmite că solicitarea de suspendare a fost prezentată de Direcția Națională Anticorupție — Secția de Combatere a Corupției., informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DNA, în cursul anului 2011, Izabella Majeczki a pretins și a primit, prin intermediar, de la două persoane cercetate într-un dosar penal ovine și bovine (două vaci, trei oi și doi miei), în valoare de aproximativ 10.000 lei, pentru ca, în schimb, să își exercite atribuțiile de prim-procuror astfel încât persoanele cercetate să beneficieze de o soluție favorabilă în dosarul penal în care erau cercetate pentru infracțiuni cu violență.


Pentru a ascunde infracțiunea de luare de mită respectivă, Izabella Majeczki a instigat și a ajutat o persoană să contrafacă, la data de 14 august 2013, în două exemplare, un înscris în care a consemnat, neconform adevărului, că a remis suma de 3.000 lei uneia dintre persoanele de la care primise anterior mita.

În perioada 26 august-septembrie 2013, Izabella Majeczki i-a solicitat unui om de afaceri să înlesnească obținerea de către societatea comercială deținută de concubinul ei a unei lucrări de construcții, în vederea obținerii unor foloase materiale.


În schimb, Izabella Majeczki i-a promis omului de afaceri că va face demersuri astfel încât să fie urgentată soluționarea unui dosar penal constituit ca urmare a plângerii omului de afaceri.

Pe 26 august 2013, în schimbul ajutorului promis, Izabella Majeczki a primit de la omul de afaceri o sacoșă ce conținea produse alimentare.