monitorulcj.ro Menu
Actualitate

România, în Cartea Recordurilor cu cea mai mare pâine rustică de cartofi

România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare pâine rustică de cartofi, noul record fiind omologat de World Record Academy.

Potrivit unui comunicat remis presei, în cadrul unui eveniment organizat la târgul Indagra, cel mai mare dedicat agriculturii din România, brutarii firmei Dioszegi din Sfântu Gheorghe, conduşi de Laszlo Dioszegi, au realizat o pâine rustică (bio) cu cartofi de 96,6 kilograme, scrie Mediafax.

Pâinea gigant, coaptă în stil tradiţional şi care poate hrăni peste 800 de persoane, a fost împărţită celor prezenţi la eveniment, stabilind totodată recordul pentru cea mai mare pâine rustică (cu cartofi).


"The World's Largest Rustic Potato Bread" a stat în cuptor la temperatura de aproximativ 300 grade Celsius timp de circa şase ore, având în compoziţie 57 de kilograme de făină, 34 litri de apă, 5 kilograme de cartofi şi un kilogram de drojdie şi sare.

Omologarea noului record a fost anunţată joi de către World Record Academy. World Record Academy a creat această categorie de record ("cea mai mare pâine rustică/ bio din...") pentru a încuraja micii producători de pâine organică să capete recunoaşterea muncii lor şi să beneficieze de promovare.


Aflat la cea de-a treia încercare de a realiza un record mondial, Laszlo Dioszegi, cel care deţine firma Dioszegi, a declarat că intenţionează să producă o pâine şi mai mare. "Nu ne vom opri decât la 200 de kilograme", a afirmat Laszo Dioszegi.

Având sediul în SUA, la Miami, World Record Academy este cea mai mare organizaţie care certifică recorduri mondiale, având şi cea mai mare bază de date cu recoduri din toată lumea. În ultimii cinci ani, World Record Academy a omologat peste 70 de recorduri mondiale din România.