Actualitate

FOTO - Concert Iyeoka la Cluj: Versuri emoţionante, spectacol plin de pasiune, o sală plină

Mult aşteptatul concert al artistei şi poetei nigeriene Iyeoka a avut loc aseară pe scena Teatrului Naţional din Cluj. Prin stilul său unic şi vocea inconfundabilă, artista de origine nigeriană a adus la Cluj un mix unic de rock, jazz, blues, hip hop şi R&B. Timp de mai bine de o oră, cei aproximativ 1000 de clujeni care au luat parte la concert au fost purtaţi, de-a lungul a 15 piese şi poezii, prin diferite stări.

Puţin după ora 19.00, Iyeoka şi-a făcut intrarea pe scenă în paşi de dans, desculţă, cu o tamburină în mână şi cu o ceaşcă de ceai în altă mână. După ce s-a prezentat şi a explicat clujenilor semnificaţia numelui ei, artista şi-a început concertul recitând o poezie, după care a invitat pe scenă, rând pe rând, membrii trupei. Piesa “Father” a deschis concertul, urmată de piesele „Who would follow” şi „Millionaire”.

“Bună seara Cluj, mulţumesc pentru această primire în acest oraş fantastic. Mă bucur că sunt aici, vă invit să vă alăturaţi nouă în această călătorie. În esan, limba mea maternă, numele meu înseamnă «vreau să fiu respectată». Este o onoare să fiu aici, acesta este marele nostru final, încheiem turneul nostru la voi în oraş, după care vom pleca înapoi acasă să compunem muzică”, a precizat Iyeoka.


A urmat piesa care dă titlul albumului, “Say Yes”, după care la finalul piesei artista a promis publicului că se va întoarce şi în 2014. După alte trei piese, a venit rândul celei mai cunoscute melodii ale artistei să fie cântată, "Simply Falling", în aplauzele îndelungi ale clujenilor. “Este piesa care ne-a adus împreună”, a spus Iyeoka.

Au urmat melodiile „Testify” şi „Revolution”, concertul încheindu-se după aproximativ o oră. Iyeoka şi trupa sa The Rock by Funk Tribe s-au întors în aplauzele clujenilor pentru a interpreta piesele „The Yellow Brick Road Song” şi  „Breakdown Mode”.


“Este un vis împlinit să cânt pe scena Teatrului Naţional din Cluj, de acum, faceţi parte din tribul nostru. Mulţumesc, vă iubim. Sper să ne vedem şi anul viitor”, a mai precizat artista la finalul concertului.

Originară din Boston, Statele Unite, Iyeoka are rădăcini nigeriene pe care le exprimă printr-un stil unic, care cuprinde elemente ale muzicii soul, R&B, rock, hip hop şi jazz. Premiată pentru activitatea sa ca poetă şi artistă care a susţinut concerte în întreaga lume, Iyeoka este un om pentru care poezia şi muzica sunt două moduri de a transmite poveşti pline de speranţă, care degajă forţă interioară, şi cântece ce renasc ca daruri emoţionale complexe către publicul cu care comunică, pe teme diverse: iubire, feminitate, cultură, luptă şi relaţii.


Iyeoka a câştigat numeroase premii pentru poeziile sale şi a fost invitată ca performing artist la faimoasa conferinţa TED Global.

Iyeoka este o cântăreaţă a cărei pricepere şi talente vocale lirice reamintesc de Nina Simone, Sade, Lauryn Hill şi Amy Winehouse.


Concertul a fost organizat de Diesel Events.

abonare newsletter