monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Când va fi lansat următorul film din franciza "Războiul stelelor"

Următorul film din franciza "Războiul stelelor/ Star Wars" va fi lansat în cinematografe pe 18 decembrie 2015, au anunţat producătorii de la studiourile Disney, joi, la două săptămâni după ce au angajat un nou scenarist pentru a scrie scenariul acestui lungmetraj.

Când va fi lansat următorul film din franciza

Studiourile Disney au achiziţionat Lucasfilm, compania care produce seria "Star Wars", pentru suma de 4,05 miliarde de dolari în 2012 şi au anunţat că vor lansa trei filme noi în această serie, una dintre cele mai profitabile francize din istoria cinematografiei.

"Acesta este, evident, unul dintre cele mai importante filme pe care va trebui să le facem în următorii ani şi am ales o dată de lansare care va permite echipei de creaţie să aibă suficient timp pentru a face un film minunat", a spus Bob Iger, directorul executiv al studioului Disney, într-o videoconferinţă cu analişti de pe Wall Street, potrivit Mediafax.


Data de 18 decembrie 2015 - o săptămână înainte de Crăciun - plasează lansarea acestui film în plin sezon al sărbătorilor de iarnă, reprezentând o abatere de la tradiţia francizei "Star Wars". Toate celelalte şase filme precedente din serie au fost lansate în luna mai, în anticiparea sezonului de vară.

Filmările pentru noua peliculă, al cărui titlu provizoriu este "Star Wars: Episode VII", vor debuta în primăvara anului 2014. Lungmetrajul va fi regizat de cineastul J.J. Abrams, devenit celebru după ce a regizat cele mai recente pelicule dintr-o altă franciză SF de succes, "Star Trek".


Filmările vor avea loc în Marea Britanie, o decizie care marchează revenirea acestei francize cinematografice la originile sale britanice, întrucât toate cele şase filme precedente din franciza "Star Wars" au fost turnate, parţial, în Marea Britanie, în studiouri legendare, precum Pinewood, Elstree şi Shepperton.

Potrivit presei internaţionale, Harrison Ford, Carrie Fisher şi Mark Hamill, care au făcut parte din distribuţia originală "Star Wars", se află în negocieri avansate pentru a-şi relua rolurile care i-au făcut celebri.


În luna octombrie, producătoarea Kathleen Kennedy a anunţat că Lawrence Kasdan va face echipă cu J.J. Abrams pentru a scrie scenariul, înlocuindu-l în acest proiect pe scenaristul recompensat cu Oscar Michael Arndt.

Lawrence Kasdan a fost coscenarist pentru al doilea şi al treilea film din franciza "Star Wars", intitulate "Imperiul Contraatacă" şi "Întoarcerea lui Jedi".


Franciza "Star Wars", creată de George Lucas, a generat încasări de peste 4,4 miliarde de dolari în box office-ul mondial, după lansarea pe marile ecrane a primului film din serie, în anul 1977.