Actualitate

Obama şi-a cerut scuze în faţa naţiunii pentru reforma radicală în domeniul sănătăţii

Preşedintele Barack Obama şi-a cerut scuze public faţă de americanii care şi-au pierdut poliţele de asigurare de sănătate ca urmare a reformei în domeniu. Într-un interviu pentru canalul de televiziune NBC, liderul de la Casa Albă a spus că 'regretă lipsa de claritate' în problema restructurării sistemului de sănătate.

Obama şi-a cerut scuze în faţa naţiunii pentru reforma radicală în domeniul sănătăţii Obama şi-a cerut scuze în faţa naţiunii pentru reforma radicală în domeniul sănătăţii

Scuzele au fost adresate acelor cetăţeni americani ale căror poliţe de asigurare au fost invalidate, în ciuda promisiunilor repetate că vor continua să fie valabile şi după intrarea în vigoare a legii privind asistenţă medicală la preţuri accesibile, cunoscută şi ca 'Obamacare', după cum relatează Huffington Post şi NBC.

'Noi nu am fost capabili să ajungem la o viziune foarte clară privind transpunerea în practică a reformei', a spus Obama în interviu. 'Îmi pare rău că unii cetăţeni (care şi-au pierdut asigurarea de sănătate) s-au trezit în această situaţie, în pofida garanţiilor pe care le-am dat', a exclamat preşedintele SUA.

Este pentru prima oară când preşedintele Obama îşi cere scuze pentru aceste deficienţe. Secretarul pentru sănătate Kathleen Sebelius şi-a cerut scuze în luna octombrie pentru 'experienţa profund frustrantă', scrie Agerpres.

Casa Albă încearcă să reducă la minim prejudiciul cauzat de intrarea în vigoare a reformei prost concepute în domeniul sănătăţii, care are ca scop posibilitatea ca milioane de oameni care anterior nu au avut acces la multe servicii de sănătate să poată cumpăra asigurări de sănătate.

Website-ul HealthCare.gov, conceput pentru a ajuta americanii să cumpere poliţe de asigurare şi de a primi subvenţii, a căzut imediat după lansare, iar societăţile de asigurări refuză să deservească poliţele de asigurare cumpărate anterior dacă acestea nu corespund noilor standarde.

Obama a adus critici la adresa republicanilor, care încearcă să blocheze legea privind asigurările de sănătate, precum cele formulate la adresa unor reprezentanţi ai Partidului Democrat, gata să respingă noul sistem, în condiţiile în care acesta este greu de pus în aplicare. În luna octombrie, preşedintele american a declarat de mai multe ori că îşi asumă personal responsabilitatea pentru înlăturarea deficienţelor.

'Regret că legiuitorii au avut o activitate nesatisfăcătoare în legătură cu această lege. Am dat instrucţiuni echipei mele să afle ce putem face pentru a umple golurile din legislaţie', a spus preşedintele Barack Obama în acelaşi interviu.

Etichete: barack obama
Ultimele Stiri
abonare newsletter