Actualitate

Cioloş la Cluj: Avem nevoie de dezvoltarea capacităţii producţiei agricole europene, care stagnează

Comisarul european pentru Agricultură Dacian Cioloş a declarat, joi, că UE trebuie să facă faţă în perioada următoare provocărilor cu care se confruntă agricultura europeană şi să pună accent pe dezvoltarea capacităţii de producţie agricolă, care stagnează, după 20 de ani de evoluţie.

Dacian Cioloş a declarat, joi, la Cluj-Napoca, la o conferinţă organizată la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, că diversificarea producţiei agricole este impusă de perpectivele creşterii populaţiei la nivel internaţional, dar şi de pretenţiile şi exigenţele tot mai mari ale consumatorilor.

"Legat de provocările la care trebuie să răspundem în agricultura europeană, avem nevoie de dezvoltarea capacităţii de producţie agricolă, în condiţiile în care, în ultimii ani, productivitatea din agricultura europeană stagnează, după 20 de ani de evoluţie foarte importantă. În acelaşi timp, trebuie să integrăm în toate aspectele legate de creşterea potenţialului producţiei agricole din UE şi aspecte legate de buna gestiune a resurselor naturale. Creşterea şi diversificarea producţiei agricole ne este impusă de perpectivele creşterii populaţiei la nivel internaţional, dar în acelaşi timp şi de pretenţiile şi exigenţele tot mai mari ale consumatorilor din ţările dezvoltate, vis-a-vis de calitatea şi siguranţa alimentară şi diversitatea produselor de pe piaţă", a spus Cioloş.


Potrivit acestuia, toate provocările legate de producţia alimentară europeană trebuie să fie gestionate ţinând cont şi de nevoia de regenerare a resurselor naturale.

Dacian Cioloş participă, joi, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, la Conferinţa Rectorilor Universităţilor Dunărene (DRC).

Ultimele Stiri
abonare newsletter