Actualitate

Taximetriștii clujeni, luați la puricat de polițiști!

Poliţiştii clujeni au desfășurat ieri o acțiune pentru verificarea legalităţii transportului de persoane în regim de taxi.

Cu ocazia controalelor efectuate, la nivelul judeţului Cluj au fost verificate 202 autovehicule de transport în regim de taxi. Poliţiştii au aplicat 91 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 89 privind circulaţia pe drumurile publice şi 2 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

În municipiul Cluj-Napoca, cu ocazia verificărilor au fost aplicate 49 sancţiuni contravenţionale: 3 pentru lipsă atestat taxi, 2 pentru anvelope necorespunzătoare, 3 pentru noxe peste limita legală admisă, 9 pentru lipsă acte, 26 pentru oprire neregulamentară, 4 pentru nepurtarea centurii de siguranţă,  1 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi una pentru altă contravenţie.                             


 

Totodată, în timpul desfăşurării acţiunilor, poliţiştii au reţinut 2 permise de conducere şi au retras 5 certificate de înmatriculare.


 

“Poliţiştii clujeni vor continua aceste acţiuni pentru asigurarea unui climat de siguranţă rutieră şi reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse  în transportul de persoane în regim de taxi”, au anunțat reprezentanții IPJ Cluj.


 

abonare newsletter