Actualitate

Aquapark la Băile Someşeni. Investiţia va fi de 20 milioane euro

Primarul Emil Boc a declarat miercuri că Băile Someşeni vor fi modernizate. Primăria se va implica cu 350.000 euro pentru crearea căilor de acces.

În prima fază, în şedinţa de Consiliu Local din 14 noiembrie va fi votat protocolul de asociere între autorităţile locale şi proprietarii Băilor Someşeni.

“În şedinţa de Consiliu Local din 14 noiembrie voi propune protocolul de asociere între Consiliul Local, Primăria Cluj-Napoca şi SC Băile Someşeni pentru modernizarea Băilor Someşeni. Este un proiect important al comunităţii de aproape 20 milioane euro, susţinut din bani privaţi, iar Primăria se va implica pentru modernizarea căilor de acces: drum, iluminat, curăţenie, spaţii verzi, de la strada Aiudului spre Băile Someşeni”, a declarat Emil Boc.


Investiţia Primăriei va fi de 350.000 euro care va fi reconvertită ulterior în abonamente pe care le va primi Primăria şi tichete sociale pentru categoriile de cetăţeni pe care le va stabili împreună cu Consiliul Local: tineri, pensionari, studenţi. Primarul a precizat că aceste tichete vor avea valoarea de 10.000 euro în primii cinci ani şi 20.000 euro în următorii cinci ani până la epuizarea celor 350.000 euro pe care îi va investi Primăria în infrastructura de pregătire a Băilor Someşeni.

Pe lângă modernizarea propriu zisă a Băilor Someşeni, va fi realizat şi un aquapark. “90% din băi vor fi acoperite astfel încât să poată fi utilizate atât băile cât şi aquapark-ul pe tot parcursul anului”, a spus Boc.


După obţinerea finanţării de către investitor, în urma solicitării către Consiliul Local va prezenta public întreg proiectul derulat de avocata Stanca Gidro, moştenitoarea Băilor Someşeni şi omul de afaceri Valentin Nica. Lucrările ar trebui să înceapă în 2014.

abonare newsletter