Actualitate

Firmele de salubritate promit deszăpezire ca la carte

Cele două firme de salubritate Brantner Veres și Rosal au prezentat în această dimineață utilajele pentru deszăpezire. 668 de străzi sunt cuprinse în programul de deszăpezire, cu 11 mai multe decât anul trecut.

26 utilaje de deszăpezire ale firmei Rosal şi 11 ale firmei Brantner Vereş au fost prezentate, miecuri, primarului Emil Boc pe platoul Sălii Sporturilor. Atât reprezentanţii celor două firme de salubritate cât şi primarul au spus că totul este pregătit pentru iarnă. “Cele două firme au utilajele prevăzute în contract, disponibile şi pregătite să intervină. Am fost asigurat de ambele firme că aceste utilaje le vom regăsi pe parcursul iernii în Cluj şi nici una dintre ele nu va fi în altă parte a ţării sau în vreun alt oraş. Am înţeles că directorul de la Rosal dă şi un premiu de 500 euro dacă cineva găseşte în altă parte a ţării o maşină a lor”, a declarat primarul Emil Boc.

Edilul şef a adăugat că din acest moment nu există nicio scuză pentru firme că nu sunt pregătite să intervină. “Dacă natura sau Dumnezeu dă zăpadă mai repede ei trebuie să fie pregătiţi să asigure clujenilor confortul necesar pentru a se deplasa în oraş”, a spus Boc.


11 străzi noi în programul de deszăpezire

668 de străzi sunt prinse anul acesta în programul de deszăpezire, mai multe decât anul trecut cu 11 ca urmare a asfaltării unor străzi. Dintre acestea, 126 sunt în urgenţă I (acele străzi pe care se intervine imediat pentru a asigura transportul în comun şi circulaţia pietonală), 112 în urgenţă de tip II şi 109 în urgenţa de tip III.

Cele 11 străzi noi cuprinse în programul de deszăpezire sunt: Pomuţ, Calatis, St. Ludwing Roth, H. Haine, Valea Gârbăului, Voevod Gelu, Valea Cosminului, Spertanţei, Veseliei (urgenţa III) plus Gheorghe Doja și Dorului (urgenţa II).


26 de dispeceri, împărţiţi în 13 echipe, plus alţi 10 membri coordonatori vor superviza activitatea de deszăpezire de la nivelul Primăriei. Dispeceratul Central va funcționa la Primărie și va coordona în totalitate recepționarea informațiilor despre starea meteo și necesitatea de intervenție.

abonare newsletter