Actualitate

O turmă de mistreţi a năvălit în cartierul Mănăştur

Jandarmii clujeni caută, împreună cu vânătorii, o turmă de mistreţi, cu pui, care ar fi intrat, marţi seară, în zona Parcului Rozelor din cartierul Mănăştur, animalele fiind semnalate în zonă încă din noaptea precedentă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Cluj, Mariana Tecar, a declarat că un bărbat a sunat, marţi seară, la numărul de urgenţă 112 anunţând că o turmă de 10-15 mistreţi ar fi trecut dinspre Dealul Calvaria, din cartierul Mănăştur, spre Parcul Rozelor, din apropiere. "Un cetăţean a anunţat la 112 că o turmă de mistreţi, formată din 10-15 exemplare, a trecut dinspre Dealul Calvaria spre Parcul Rozelor. Jandarmii au anunţat Asociaţia Vânătorilor şi, împreună, vânătorii cu jandarmii, au trecut la asigurarea măsurilor de ordine publică în zonă. Din cauză ca s-a lăsat întunericul, mistreţii nu au fost găsiţi. Noaptea, echipele de patrulare ale Jandarmeriei vor acoperi şi această zonă pentru a preîntâmpina orice incident", a spus Mariana Tecar, citată de Mediafax.

Turma de mistreţi a fost semnalată în zonă încă de luni noaptea de un tânăr care locuieşte în apropierea Dealului Calvaria din cartierul Mănăştur şi care a povestit despre întâmplare pe o reţea de socializare.


Nu este prima dată când porcii mistreţi intră în oraş. monitorulcj.ro a semnalat încă din anul 2011 că Parcul Detunata este vizitat pe timpul nopţii de porcii mistreţi care s-au instalat de mai mulţi ani în livada Palacsay. Mai multe despre acest subiect puteţi citi AICI.

abonare newsletter