monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Director din Hidroelectrica, ACUZAT de ANI de conflict de interese şi corupţie

Constantin Metehoiu, director la Hidroelectrica, este acuzat de ANI de conflict de interese penal şi săvârşirea infracţiunii asimilate celei de corupţie, după ce ar fi încheiat 17 contracte de achiziţii publice şi două de achiziţii directe cu trei firme la care era asociat şi administrator.

Hidroelectrica

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa conflictului de interese de natură penală, precum şi sâvârşirea infracţiunii asimilate infracţiunilor de corupţie în cazul lui Metehoiu Constantin, director în cadrul S.C. Hidroelectrica SA - Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeş, întrucât, în perioada 5 iunie 2008 - 8 februarie 2012, SC Hidroelectrica SA - Bucureşti, prin Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeş, a încheiat 17 contracte de achiziţie publică şi două achiziţii directe (în valoare de 2.830.146,23 lei, aproximativ 673.844 de euro) cu trei societăţi comerciale la care era asociat şi administrator, se arată într-un comunicat de presă transmis luni, de ANI.


"Dintre acestea, 13 contracte şi două achiziţii directe, împreună cu documentaţia aferentă, au fost semnate şi aprobate de către persoana evaluată, în calitate de director al sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeş", precizează sursa citată.

Potrivit ANI, în perioada 1994 - 26 octombrie 2009, Metehoiu a deţinut în cadrul celor trei societăţi comerciale (SC Danatis 2000 SRL, SC Dragoş Construct Group SRL şi SC Reparaţii Modernizări Retehnologizări Argeş SRL) calitatea de asociat şi administrator, încasând de la acestea, în cursul anilor 2008 şi 2009, dividende în valoare de 244.760 lei.