Actualitate

Peste 1.000 de cadre didactice vor picheta luni Parlamentul

Sindicaliștii din învățământ cer 6% din PIB pentru educație. Cadrele didactice ies mâine în stradă pentru a-și face cunoscute revendicările.

Peste 1.000 de membri ai Federaţiei Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret vor picheta, luni, sediul Parlamentului, pentru a determina senatorii şi deputaţii să aloce 6% din PIB pentru învăţământ. Acţiunea de protest, care are sloganul "Alocaţi 6% din PIB pentru educaţie! Dacă nu acum, atunci când?", va începe la ora 11.00, la intrarea Izvor.

Pe lângă solicitarea de acordare a 6% din PIB, sindicaliştii cer modificarea Legii educaţiei naţionale, o lege specială pentru salarizarea personalului din învăţământ (didactic, didactic auxiliar şi nedidactic), debirocratizarea actului educaţional, depolitizarea sistemului de învăţământ preuniversitar şi deblocarea reală a posturilor didactice auxiliare şi nedidactice.


"Ne dorim ca prin acest pichet să le arătăm politicienilor că, dacă pe ei nu îi interesează ce se întâmplă cu cei peste 3,5 milioane de elevi şi peste 350.000 de angajaţi din învăţământ, pe noi ne interesează", a declarat liderul sindical Marius Nistor.

Potrivit federaţiei sindicale, astfel de acţiuni vor continua şi vor putea culmina, dacă cererile lor nu vor fi rezolvate, cu blocarea anului şcolar.                                         

Etichete: pichetare protest
Ultimele Stiri
abonare newsletter