Actualitate

ACCIDENT de autobuz în India: Cel puţin 44 de persoane au murit

Un incendiu violent, declanşat la bordul unui autobuz de explozia unui rezervor, a provocat moartea a 44 de persoane, între care mai mulţi copii, miercuri dimineaţă, în sudul Indiei, a anunţat poliţia.

Incendiul a izbucnit după ce autobuzul a lovit o denivelare pe o autostradă între Bangalore şi Hyderabad, dimineaţa devreme, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, Venkateshwarlu, scrie Mediafax.

Cinci dintre cei 49 de pasageri, între care şoferul şi responsabilul de curăţenia autobuzului, au spart geamurile şi au reuşit să iasă din autobuz înainte ca acesta să fie distrus de flăcări, a precizat el.


"Şoferul şi bărbatul care se ocupa de curăţenie au încercat să scape dar poliţia i-a prins şi în prezent sunt deţinuţi pentru a fi interogaţi", a adăugat Venkateshwarlu, precizând că ceilalţi trei supravieţuitori sunt la spital.

În 2011, 131.834 de persoane au murit în India în accidente rutiere, respectiv 15 pe oră, potrivit statisticilor oficiale.


Calitatea proastă a reţelei rutiere, viteza şi conducerea periculoasă a vehiculelor explică frecvenţa relativ mare a accidentelor de autobuz soldate cu peste zece morţi. În mai, 33 de persoane au murit în accidentul unui autobuz plin care a ieşit de pe autostradă şi a căzut într-un fluviu din nordul Indiei.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter