Actualitate

Prefectul Clujului vrea înfiinţarea unei asociaţii care să se ocupe de prevenirea furturilor de lemne de la Mărişel

Marţi, 29 octombrie, a avut loc în prezenţa prefectului judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, o întâlnire de lucru privind exploatările de material lemnos la nivelul Comunei Mărişel. Întâlnirea a fost convocată în urma mai multor sesizări primite la Instituţia Prefectului şi la dorinţa expresă a cetăţenilor din zona Munţilor Apuseni.

În timpul întâlnirii, reprezentanţii Direcţiei Silvice şi ITRSV Cluj-Napoca, pe de o parte, şi cei ai comunităţii locale din Mărişel, pe de altă parte,  au exprimat puncte de vedere care să conducă la găsirea acelor soluţii care să asigure materialul lemnos locuitorilor din zonă, cu respectarea legislaţiei specifice în vigoare. “Obligaţia Instituţiei Prefectului este de a verifica dacă în zona de munte, în cazul de faţă în zona Mărişelului, se exploatează lemn cu forme legale”, a precizat pe timpul discuţiilor prefectul Gheorghe Ioan Vuşcan.

Dorel Oros, directorul Direcţiei Silvice Cluj-Napoca, i-a asigurat pe cetăţenii din Mărişel că instituţia care o reprezintă vine în sprijinul populaţiei prin punerea la dispoziţia acesteia a unei cantităţi de 600 m³ masă lemnoasă scoasă în depozit la drum auto, la un preţ mediu de 170 lei/ m³, valorificarea făcându-se în conformitate cu regulamentul de vânzare a masei lemnoase.


 În vederea detensionării situaţiei din zona Mărişel legată de modalitatea de exploatare a masei lemnoase, prefectul Gheorghe Ioan Vuşcan a  propus cetăţenilor din Mărişel şi primarului localităţii, prezent la întâlnire, să colaboreze pentru înfiinţarea de urgenţă a unei Asociaţii de exploatare la nivelul comunei Mărişel. „Această Asociaţie va duce la crearea unui număr de locuri de muncă şi va elimina acele suspiciuni de încălcare a legii, de „furt a pădurii”, care persistă în rândul cetăţenilor, în situaţia în care firma care exploatează pădurea este dintr-o localitate învecinată sau chiar din alt judeţ”, a precizat prefectul Vuşcan.

La discuţiile de la sediul palatului Administrativ au mai participat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter