monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Vremea bună se menţine şi în următoarele două săptămâni

Regimul termic se va menţine constant în următoarele două săptămâni, valorile termice situându-se, în general, peste normele climatologice ale perioadei.

Vremea bună se menţine şi în următoarele două săptămâni

Conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru intervalul 28 octombrie - 10 noiembrie 2013, temperaturile maxime ale aerului se vor încadra între 20 şi 24 de grade Celsius, puţin mai scăzute în zona montană.

Conform prognozei ANM, în regiunea Transilvaniei, primele zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de un regim termic cu mult peste cel obişnuit la sfârşit de octombrie, fiind de aşteptat valorile diurne de 18-20 de grade şi minime de 4 la 8 grade, ca medie. Începând din 31 octombrie, temperaturile vor scădea, dar se vor menţine, până la 10 noiembrie, în general peste mediile climatologice specifice primei decade de noiembrie; temperaturile maxime vor fi în medie de 11-15 grade, iar minimele nocturne se vor încadra într-un ecart mediu de 2-5 grade. Ploi slabe vor fi posibile în zilele de 6 şi 7 noiembrie.


Prognoza ANM, valabilă pentru perioada 28 octombrie - 10 noiembrie 2013, are la bază datele provenite de la Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) din Reading, Anglia.

Etichete: anm prognoza meteo