Actualitate

Medicul responsabil pentru moartea lui Michael Jackson vrea să îşi reia activitatea medicală

Conrad Murray, care în noiembrie 2009 a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru omor din imprudenţă, după ce i-a administrat lui Michael Jackson o doză letală de propofol, a făcut demersurile pentru a-şi recupera licenţa medicală.

Conrad Murray Conrad Murray

Conrad Murray, care înainte de a fi condamnat, avea o clinică privată în Texas, a completat vineri o petiţie civilă în districtul Travis din Texas, în care solicită judecătorilor să suspende revocarea licenţei sale medicale. Texas a fost primul stat care i-a revocat licenţa lui Conrad Murray, autorităţile invocând motivul condamnării acestuia pentru crimă din California, scrie Mediafax.

"Doctorul Murray are dorinţa de nestins de a ajuta oamenii şi, indiferent unde se află, se va întoarce la profesia lui de a vindeca pacienţii", a afirmat avocatul lui Conrad Murray.


Fostul medic al lui Michael Jackson va fi eliberat luni. Sentinţa lui a fost redusă recent la doi ani de închisoare pentru bună purtare şi din cauza supraaglomerării din închisoare.

Pe de altă parte, Baroul districtual din Los Angeles intenţionează să se împotrivească oricărei încercări a lui Conrad Murray de a-şi recupera licenţa medicală în orice parte a ţării, potrivit site-ului RadarOnline.com.


Conrad Murray, care era medicul personal al lui Michael Jackson, a recunoscut că i-a administrat cântăreţului medicamentul propofol în dimineaţa zilei în care starul a murit, dar şi pe parcursul lunilor precedente.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009 la vârsta de 50 de ani din cauza unei supradoze de propofol, un anestezic puternic pe care starul american îl utiliza pe post de somnifer cu complicitatea medicului său, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat "This Is It Tour", care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009 la sala O2 Arena din Londra.

Ultimele Stiri
abonare newsletter