Actualitate

FOTO - Emil Boc a dat cu mătura în parc şi a vopsit un foişor

Primarul Emil Boc a demonstrat astăzi, în Parcul Detunata, că nu se dă la o parte de la niciun fel de activitate: a curăţat vopseaua veche de pe mobilierul din parc, a adunat frunzele cu mătura şi a vopsit peretele unui foişor din tablă.

După ce în urmă cu câţiva ani, Emil Boc a demonstrat că ştie să folosească coasa, astăzi a arătat că ştie să dea cu mătura, să vopsească şi să cureţe vopseaua veche cu şpaclul. Totul a avut loc în această dimineaţă, în Parcul Detunata din cartierul Gheorgheni în cadrul acţiunii “5S Public” derulat de Kaizen România.

Primarul a declarat că nimeni nu trebuie să se ferească de curăţenie. “Curăţenia trebuie să devină un mod de viaţă şi niciodată nu eşti nici prea tânăr nici prea bătrân să faci curăţenie. Nimănui nu îi cad galoanele dacă face curăţenie, indiferent dacă e bogat sau sărac, primar sau simplu cetăţean, indiferent de poziţia socială pe care o ai. Curăţenia este un mod de viaţă care te ajută să-ţi ordonezi viaţa mai bine şi să trăim într-un mediu mai plăcut cu toţii. Nimeni nu este scutit de o asemenea muncă şi nu îi este interzisă”, a spus Emil Boc.


Primarului nu i s-au părut deloc grele activităţile din parc. “Toate sunt uşoare: şi măturatul şi strânsul frunzelor şi dat cu şpacul să răzuieşti vopseaua. Fac parte din viaţă şi nu trebuie să le evităm. Mesajul japonezilor este acesta despre care v-am vorbit: nu contează că eşti tânăr sau bătrân, că ai bani sau nu ai bani, eşti cetăţean sau primar, curăţenia trebuie să fie un mod de viaţă pentru fiecare dintre noi acasă, în parc, la locul de muncă pentru că prin asta ne ordonăm viaţa, suntem mai buni şi avem un mediu înconjurător mai curat”, a mai afirmat Boc.

Întrebat de jurnalişti cine face mai mult curăţenie acasă, primarul a spus că soţia. “Acasă, recunosc că mai mult soţia face curăţenie, dar nici eu nu mă dau în lături să duc gunoiul, să mătur când mai este nevoie, să mai spăl şi vasele dacă este cazul. Repet: nu ne cad galoanele dacă facem curăţenie, ci din contră, ne relaxăm, cel puţin eu aşa consider”, a conchis Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter